Hétgólos meccsen kapott ki a DVTK, de a küzdés ezúttal rendben volt

Megosztás

Pécsen szenvedtünk vereséget 4-3-ra emberhátrányban, sőt a hajrában kettős emberhátrányban. De még így is volt lehetőség a pontszerzésre.

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában a DVTK Pécsett játszott hétfő délután. A piros-fehérek gyorsan vezetést szereztek Farkas Dániel lövését követően, ám a hazaiak büntetőből egyenlítettek, ráadásul Szatmári Csaba kiállítása miatt létszámhátrányba került a DVTK. A pécsiek kihasználták ezt, ám Vajda Botond beadását Szőke Adrián a kapuba csúsztatta, és egyenlített, de ezzel még az első félidőnek sem volt vége, a piros-feketék ismét megszerezték a vezetést. A fordulás után szinte azonnal egyenlített a DVTK -, Szőke önzetlen passzát Lukács Dániel váltotta gólra -, és akár a vezetést is megszerezhette volna, ám Eppel hibázott ziccerben, míg a hazaiak kisebb helyzetet értékesítettek. A hajrában még Oláh Bálint is kapott egy piros lapot, de kettős hátrányban sem adta fel a támadás lehetőségét a DVTK. A hosszabbításban még Danilović is előre ment egy szögletnél, de nem sikerült egyenlíteni. A lefújás után a vendégszektorból a vereség ellenére szólt a szép volt, fiúk!

Merkantil Bank Liga 5. forduló

Pécsi MFC – Diósgyőri VTK 4-3 (3-2)

Pécs, Újmecsekaljai  Stadion, 1800 néző. Játékvezető: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Huszár Balázs).
PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz L., Katona L., Takács Zs. – Kesztyűs, Futó – Makrai, Nikitscher, Harsányi I. – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.
DVTK: Branislav Danilović – Farkas Dániel, Viczián Ádám, Szatmári Csaba, Bárdos Bence – Holdampf Gergő, Bényei Ágoston – Vajda Botond, Szőke Adrián, Bertus Lajos – Lukács Dániel. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Csere: Vajda Botond helyett Eppel Márton és Futó Zs. helyett Kocsis B. a 46., Farkas Dániel helyett Csirmaz István az 58., Szőke Adrián helyett Oláh Bálint, Holdampf Gergő helyett Radics Márton, Bényei Ágoston helyett Jurek Gábor mind a 72., Harsányi I. helyett Kövesdi P. a 79., Makrai helyett Kónya D. a 85., Nikitscher helyett Svedjuk a 90+3. percben.
Sárga lap: Rácz L. a 10., Takács Zs. a 28., Danilović és Katona L. a 37., Mayer a 82., percben.
Piros lap: Szatmári Csaba a 19., Oláh Bálint a 74. percben.
Gólszerző: Farkas Dániel (0-1) az 5., Tóth-Gábor (1-1, 11-esből) a 20., Harsányi I. (2-1) a 24., Szőke Adrián (2-2) a 26., Tóth-Gábor (3-2) a 36., Lukács Dániel (3-3) a 49., Harsányi I. (4-3) a 69. percben.

Edzői értékelések

Weitner Ádám: – Roncsderbi volt az eleje, sok gólváltást láttunk, és két kiállítást is tarkította a mérkőzést. A csapatom próbált futballozni, alakítottunk ki helyzeteket, megvolt az a csapategység, amivel egy ilyen jó ellenfelet le lehet győzni. Nagyon boldog vagyok.

Dragan Vukmir: – Gratulálok az ellenfélnek! Szerintem sokkal jobbak voltunk tíz emberrel is, de saját magunkat vertük meg, minimum egy döntetlent megérdemeltünk volna. Végig mi domináltunk, tíz emberrel is több helyzetet alakítottunk ki, 3-3-nál pedig kimaradt egy hatalmas helyzet. Ha egy olyan játékos hibázik ziccert, akinek húzóembernek kellene lennie, akkor nehéz mit mondani. A másik oldalon pedig olyan gólokat kaptunk, ami nem fér bele, és egy ilyen kiállítás sem fé bele nálam. Mindkét szurkolótábort jó volt hallani, kiváló hangulatot teremtettek. Miattuk is nagyon sajnálom a vereséget, mert jól küzdöttek a játékosok.

(DVTK.eu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek