A közmédia híradójában is esőt jósoltak augusztus 20-ra, másnap viszont már megvágták saját jelentésüket – videó

Megosztás

Eredetileg ki is emelték az M1 híradójában, hogy az Operatív Törzs (!) jó döntést hozott az OMSZ szakértőivel egyeztetve, hogy a tűzijáték elhalasztása mellett döntött, ráadásul még az esti híradójukban is azt mondták, jön az az eső. Aztán másnap hirtelen egy megvágott verzióval jelentkeztek, amiből a kritikus részek már kimaradtak és hirtelen mindent az OMSZ-re kezdtek kenni.

Videólinkeket szedtek össze a Telex – magukat diplomás, ámbár nevüket elhallgató meteorológusnak nevező – olvasói az M1 híradójának néhány adásáról, ugyanis ezekben az adásokban a közmédia „pusztán a politikai kommunikáció egyik eszközeként kezdte lejáratni a meteorológus szakmát”. Ezt pedig nehéz lenne tagadni:

Az M1 híradójának vasárnapi összeállítása azonban azért igazán pikáns, mert szombati adásukban még arról volt szó, hogy az állami rendezvény lebonyolításáért felelős operatív törzs az Országos Meteorológiai Szolgálattal együttműködve jó döntést hozott, amikor a légiparádéval együtt a vihar veszélye miatt több programot is lefújt. Ekkor még kérdéses volt, hogy meg lehet-e tartani a tűzijátékot.

Aztán jött a déli híradó, amiben az M1 meteorológusa – összhangban az OMSZ-szel – ugyancsak esőt jósolt estére, majd jött az esti (ekkorra már lefújták a tűzijátékot), ahol ugyancsak a közmédia meteorológusa mondta el, hogy bár még nem érkeztek meg az ígért zivatarok, de hamarosan meg fognak. (Az alábbi összeállításban 10:30-tól látható az ominózus rész.)

Másnap azonban – hiába mondta el saját emberük is ugyanazt, mint amit az OMSZ – már a meteorológiai szolgálatot kezdték lejáratni, sőt, arra a következtetésre jutottak, hogy a Híradó egyéb forrásokból is dolgozó előrejelzése árnyaltabb volt, mitöbb, már napközben is jelezték, hogy nem lesznek este viharok. Ennek alátámasztására pedig odavágták a szombati híradójuk időjárásjelentésének egy részét, azonban a szövegből valahogy kifelejtették, azt a részt, amiben kollégájuk elhadarja, hogy eső jön. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek