Értünk dolgoznak, ha szükséges, akár 40 fokban is, hogy legyen melegvízünk és fűtésünk

Megosztás

Ha úgy hozza a sors, jeges hidegben, ha pedig úgy, akkor rettenetes melegben is elvégzik a javításokat, karbantartásokat a miskolci távhőszolgáltatás emberei.

Egy héttel ezelőtt a Középszeren tártak fel több hibahelyet Tóth Csaba és kollégái. A MIHŐ Kft. csőhálózat-ellenőre a helyszínen magyarázta el, mi történik havária esetén. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Mint megtudtuk, az üzemzavarokról általában a korszerű távfelügyeleti rendszerükön keresztül – már a lakossági hibabejelentést megelőzően – szereznek tudomást. Pontosan behatárolják a hibahelyet, majd még a szerelés előtt leürítik az érintett berendezéseket, vezetékeket a MIHŐ szakemberei. Csak ezután kezdhetik meg a hiba elhárítását. Amint ez megtörténik – hívja fel a figyelmet a szakember -, még akkor is több órát vehet igénybe, amíg újra feltöltik a rendszert, légtelenítik és felmelegítik – főleg az olyan nagykiterjedésű rendszereknél, mint az avasi és a belvárosi.

– Ez az időtartam és a javítási ideje együttesen határozzák meg a szolgáltatási szünet hosszát – teszi hozzá.

Arra is rámutat, hogy sok családos ember dolgozik náluk, sokaknak bent kell maradnia üzemzavar esetén, hiszen mindenki azt szeretné, hogy mihamarabb visszaálljon a szolgáltatás. Így aztán a család hiába várja haza őket a munkaidő leteltével. És van, hogy ünnepnapokon, hóban, szakadó esőben, hőségben kell helyt állniuk – a legutóbbi avasi meghibásodásnál is bőven 40 Celsius fok fölött volt a hőmérséklet az aknában.

– Hét éve vagyok ismét a miskolci hőszolgáltatónál, így pontosan tudom azt is, milyen magas szakmai követelményeknek kell megfelelni. Ez egy igazi csapatmunka, jól tudunk együtt dolgozni – ismeri el kollégái munkáját Csaba.

A MIHŐ az ország egyik legnagyobb távhőszolgáltatójaként mintegy 32 ezer lakás és ezer egyéb felhasználói ingatlan távhőszolgáltatását biztosítja. Az üzemeltetési rendszer tíz hőkörzetből, egy közel 100 kilométeres vezetékhálózatból, kilenc saját kazánházból, valamint 365 önálló hőközponti blokkból áll.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek