Szemetet égetett a férfi, aki miatt kigyulladt a Mecsek

Megosztás

Gondatlan közveszély okozása miatt indult nyomozás ellene, használt autókat venne bizományba, hogy minél előbb megtéríthesse a kárt.

Mint arról mi is írtunk, néhány napja komoly tűz ütött ki a Mecsek lábánál, Pécs északnyugati szélén, ahol a lángok nyolc hektáron pusztítottak: három ház megsemmisült, hét másik pedig megrongálódott. Még aznap este Facebookon jelentkezett a tűz okozója, és elnézést kért mindenkitől: elmondása szerint akarata ellenére okozott balesetet, és azt ígérte, minden károsult jogos kárát meg fogja téríteni a lehető legrövidebb időn belül. „Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgárijogi értelemben is” – fogalmazott.

Az RTL Klub híradójában megszólalt a 49 éves férfi szomszédja, aki azt mondta, gödörbe dobált hulladék okozta a tűzet. Állítása szerint a férfi megkérte, hogy a telek szélén lévő gödörbe beledobhassa az ételhulladékot és szemetet, amit aztán el akart égetni. A lángok azonban belekaptak a száraz fűbe, és a feltámadt szél miatt villámgyorsan terjedtek az erdőben.

A gyújtogató később felhívást tett közzé az interneten: használt autókat venne át bizományba, hogy mihamarabb fizetni tudjon. Az RTL Klub riportja szerint korábban igazi autóritkaságokat hirdetett Facebookon.

A rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, és gondatlan közveszély okozása miatt indított ellene nyomozást.

via RTL.hu, Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek