A hatalmas pécsi tüzet okozó férfi jelentkezett: Bocsánat, vállalom a felelősséget!

Megosztás

A hatalmas aszály és a 40 fok körüli hőség mellett elég egy apró hiba a csontszárazzá változott növényzet közelében és máris ekkora tűzvészt okozhatunk. Emberünk azonban egy másodpercig sem próbált kibújni a felelősség alól. De legalább már sikerült megfékezni a tüzet.

„Őszintén kérek bocsánatot minden pécsi polgártól! – írja a Pécs Aktuálnak eljuttatott közleményében a csütörtöki tüzet okozó férfi.

Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban csütörtök délután hétvégi házak is lángra kaptak egy nagy kiterjedésű bozóttűzben. Az oltáshoz honvédségi helikoptert is be kellett vetni, a lakosoktól azt kérték, hogy csak a legszükségesebbre használják az ivóvizet. A tüzet végül késő estére sikerült megfékezni.

A férfi azt írja, hogy teljes felelősséget vállal a történtekért, büntetőjogi és polgári jogi értelemben is. „Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni. Úgy jártam el, ahogy az ilyenkor bárkitől elvárható. Azonnal oltottam a robbanásszerűen terjedő tüzet. Nem lehetett megállítani” – írja.

Bocsánatot kér minden pécsitől. Ami egy embertől elvárható, azt meg fogja tenni a kártérítés érdekében. „Vállalom a balesetből adódó minden felelősségem” – írja még egyszer.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek