A Kúria olyan igazi fideszes választ adott arra, miért az elnök feleannyi szavazatot kapó feleségét nevezték ki

Megosztás

Nem vitték túlzásba a magyarázkodást a Kúriánál sem, de annyit azért sejthettünk, hogy nem fognak a nyilvánosság elé állni azt közölni velünk, hogy igen, hatalmas korrupció áll a háttérben. Mint tudjuk, ilyen Magyarországon egyébként sem fordulhat elő Orbánék alatt.

„Össze nem függő események összekapcsolt bemutatása érdekes lehet, de valós nem” – írja a Kúria Kommunikációs Osztálya, miután a legfőbb magyar bírósági fórum is reagálni kényszerült arra az Observerben megjelent cikkre, melyből kiderült, hogy annak ellenére nevezték ki a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégium tanácselnökének Varga Zs. András (képünkön) Kúria-elnök feleségét, hogy jóval kevesebb szavazatot kapott, mint a másik jelölt. A történet pikantériája, hogy Kovács Helga Mariann ezen tisztségében politikai szempontból kényes ügyekkel is foglalkozhat. A Kúria közleményében azt is határozottan állította, hogy az ügynek nincsen semmi köze Varga Zs. Andráshoz.

Apró érdekesség, hogy annak idején Varga Zs. András úgy lett a Kúria elnöke, hogy előtte egy másodperc bírói gyakorlattal nem rendelkezett, ami vele szemben nem jelentett gondot, ellenben ott már komoly szempontként merült fel, ahol a felesége, Kovács Helga Mariann és az ellenjelölt között kellett dönteni, ugyanis a Fővárosi Ítélőtábla elnöke, Ribai Csilla elmondása szerint „a pályázatot nem nyert bíró szakmai felkészültsége a nyertes pályázóét (azaz Kovácsét – a szerk.) nem éri el”. Ez szempont a Kúria érvelésében is, mint írják: „Képtelenség is lenne a bírósági vezetők hozzátartozóit sajátos végzettségüktől, hosszú tanácselnöki és több évtizedes bírói tapasztalatuktól függetlenül kizárni a pályázatokból.”

Most már megnyugodhatunk, tehát minden rendben, aki az ellenkezőjét állítja, egyszerű baloldali hangulatkeltő. Legalábbis a kormányoldal szerint.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek