Hivatalos: a robogósoknak is jár a hatósági áras üzemanyag

Megosztás

Hosszú hetek óta vita tárgya volt, hogyan oldják ezt meg, hiszen a robogóknak nincs forgalmi engedélyük, amit egyáltalán bemutathatnának a benzinkúton. Most pontot tettek az ügy végére.

Amióta a céges autókat piaci áron lehet megtankolni, volt olyan robogós, akitől szintén a magasabb összeget kérték el a kúton, mert nincs forgalmija. Az érintett erről panaszkodott, bár az nem derült ki, hol történt vele az eset. A Mol a hvg.hu megkeresésre gyorsan tisztázta, hogy robogó esetén ők a hatósági árat alkalmazzák, de a 24.hu megkereste meg az adóhatóságot, hogy velük is tisztázzák a kérdést. Erről a Hvg.hu számolt be.

A NAV a válaszában a tankolásról szóló törvényt idézte, amely rögzíti, hogy az üzemanyag akkor nem hatósági áras,

  • ha külföldi rendszámú a jármű,
  • vagy cég az üzemeltető,
  • vagy nem a jármű tankjába kerül az üzemanyag.

A hivatal álláspontja szerint a robogósokat nem érheti hátrány amiatt, hogy nincs forgalmijuk, így nem állapítható meg az üzembentartó személye. Vagyis, őket is a hatósági áras, azaz 480 forintos üzemanyaggal kell kiszolgálni.

Hozzátették azt is, hogy a rendszámmal rendelkező, természetes személy által üzemeltetett motorkerékpár (például nagyrobogó) szintén hatósági áron tankolható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek