Államtitkár: dehogy lesz erdőirtás, ez csak “szokásos baloldali hazugság”

Megosztás

Tehát Orbán Viktor kiadta azt a rendeletét, amely után szabadon lehet tarvágásokat végezni hazánk erdeiben, valójában ezt feleslegesen adta ki, mert úgysem lesznek jelentős erdővágások? Akkor mégsem annyira szükséges a tűzifa? Ha pedig nincs rá szükség, miért hozott a miniszterelnök ilyen rendeletet?

Zámbó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára is a Magyar Nemzetnek elmondta: „az említett kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült.”

Zámbó egy interjúban leszögezi: „Semmiféle erdőirtásról” nincs szó, a rendelet következtében és „nem csökken az erdők területe.” „Ezek szokásos baloldali hazugságok” – jelentette ki. (mint a rezsicsökkentés fokozatos eltörlése, az elszabaduló infláció, a forint- és energiaválság… mintha éppen ezt élnénk át a Fidesz vezetése alatt jelenleg…)

„Védett területeken a természetvédelmi hatóság is vizsgálódhat, így az erdők természeti értékei nem sérülhetnek” – hangzott el az államtitkártól.

„A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem tudjuk a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani” – fogalmazott Zámbó.

Mint magyarázta, „az idén csak az állami erdőgazdaságok még mintegy 1,3 millió köbméter tűzifa kitermelésére rendelkeznek engedéllyel, amely a veszélyhelyzeti intézkedéseknek köszönhetően megfelelő hatósági kontroll mellett az erdők károsításának veszélye nélkül növelhető.”

„Évtizedek óta kevesebb fát hasznosítunk, mint amennyit az erdők teremnek, így jelentős tartalékokat sikerült biztosítani,” és „több százezer köbméternyi faanyagot tehetünk szükség esetére elérhetővé úgy, hogy magát az erdőt mint Magyarország zöld tőkéjét semmiképpen sem veszélyeztetjük.” (via Atv.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek