Szentkirályi Alexandra valótlanságokkal magyarázza a kormány tűzifarendeletét

Megosztás

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookon magyarázta az utóbbi napokban komoly visszhangot kapott tűzifarendeletet, de többször ellentmondásba került a rendelet szövegével.

Hosszú körmondatokban álló posztjában a kormányszóvivő azt állította, hogy a „fakitermelés szabályairól szóló kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült” és ezek a rendkívüli szabályok csak akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis elér egy bizonyos szintet. Ez azonban jelen pillanatban nem felel meg a valóságnak. Ugyanis az eredeti kormányrendelet ezzel szemben egyértelműen fogalmaz:

a benne foglalt intézkedések a kormány által meghirdetett háborús vészhelyzet hatálya alatt alkalmazhatók és nem szerepel benne semmiféle olyan kitétel, hogy az energiakrízisnek előbb el kellene érnie egy kritikus szintet.

Azt is hihetnénk, hogy Szentkirályi Alexandra nem mond igazat, vagy fogalma sincs, hogy miről beszél. De fennáll az az eshetőség is, hogy éppen próbálja valaki helyrehozni a kormány korábbi elhamarkodott döntését és a következő közlönyben megjelenik valamilyen pontosítás, amiben már szerepelni fognak a kormányszóvivő által említett kritérium.

Kapcsolódó cikkek