Megint jöhet a 39 fok, de közel már a felfrissülés

Megosztás

Borsod megyében szombaton is nagyon meleg lesz, de készülhetünk néhány frissítő záporra is. Az igazi változás vasárnap érkezik.

Pénteken délután és éjszaka is derült, száraz idő várható, ugyanakkor az éjszaka második felében az északnyugati határ mentén már lehetnek felhős területek. Szombaton sok napsütés várható, emellett pedig intenzív gomolyfelhő-képződésre számíthatunk.

Az északnyugati megyékben átmenetileg lehetnek felhősebb területek. Szombaton az Északi-középhegységben helyenként kialakulhat zápor, zivatar, illetve a nyugati határ mentén lehet egy-egy zápor.

Pénteken az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a délies szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Az éjszaka második felében az északnyugatira forduló szelet Sopron térségében kísérhetik erős lökések. Szombaton a Dunántúlon az északnyugati, míg a Dunától keletre az északkeleti szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny részeken ennél hűvösebb, az északnyugati határ mentén enyhébb lesz a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 33 és 39 fok között alakul, de az északnyugati megyékben ennél több fokkal hűvösebb is lehet az idő.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén számítani lehet többórás napsütésre – a legtöbb az Alföldön valószínű. Átmenetileg erősen felhős területek elsősorban a Dunántúlon, valamint az északi tájakon lehetnek. A nap első felében fordulhat elő elszórtan záporeső, zivatar. (Forrás: OMSZ)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek