Már csak naponta egyszer tankolhatunk ársapkás üzemanyagot, van, ahol csak 10 litert

Megosztás

A MOL kútjain ismét új rendelkezést vezettek be, egyre több helyen egyszerre már csak tíz literig szól a 480 forintos literenkénti ár, de arra is figyelnünk kell, hogy a rendszer naponta csak egyszer engedélyezi ennek a mennyiségnek a tankolását csökkentett áron. Akinek többre van szüksége, piaci, azaz emelt áron teheti meg.

Többen is panaszkodnak az új tankolási renddel kapcsolatban, írja a 444.hu. A lap értesülései szerint volt olyan, aki reggel 10 litert tankolt, és este is kellett volna még ugyanennyit, azonban miután másodszorra is lecsippantották a forgalmiját, már nem tankolhatott árcsökkentett benzinnel.

Az, hogy melyik kútnál próbálkozik másodszorra az ember, mindegy. Volt, aki két külön megyében próbált tankolni – nem túllépve az 50 literes limitet -, de azt mondták neki, hogy nem kutanként lehet ársapkásan tankolni, hanem mennyiségtől függetlenül csak napi egy alkalommal. Minderről a Mol tájékoztatójában nem írnak.

A tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30-a dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől” – nyilatkozta a 24.hu-nak Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója. A rendszer felismeri a rendszámot, és jelzi a kutasnak, ha valaki már tankolt egyszer aznap. “A Mol feltehetőleg fejlesztett valamit a kasszarendszerén, és azóta így működnek” – mondta.

A robogósok is bajban vannak, ők nem tankolhatnak hatósági áras üzemanyaggal, mivel a robogóknak nincs forgalmi engedélyük, amit felmutathatnának a benzinkúton. Vegyük észre, hogy szép fokozatosan kivezetik az ársapkás tankolást, az elmúlt hetekben folyamatosan megnyirbálták. Vajon a taxisoknál mi lehet a helyzet?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek