Várhatóan még az idén megindulhat a forgalom az Y-hídon

Megosztás

Ha minden a tervek szerint halad, október végén készülhetnek el a munkálatokkal, december elején pedig már a közlekedők is igénybe vehetik a létesítményeket.

Elérhető közelségbe került a Miskolcon megvalósuló Y-híd építésének és az azt övező komplex, közlekedésre ható projekt befejezésének dátuma – írja a magyarepitok.hu. Habár időközben további elemekkel bővült a projekt, így ezekkel a plusz fejlesztésekkel némiképp módosult a teljes projekt teljesítése, az eredeti műszaki tartalom szerinti új körforgalmú csomópont, valamint a Vörösmarty utca négysávosítása, illetve az Y-híd építése 2022. október végére készül el.

Ezt követően lefolytatják az elkészült létesítmények forgalomba helyezési eljárását, majd ennek eredményes lezárását követően a gépjárművel közlekedők várhatóan 2022. december elején vehetik igénybe az elkészült létesítményeket.

Az új projektelemek kivitelezése, vagyis a Kisfaludy utcai vasúti híd felújítása és a mellé kerülő kerékpáros-híd véglegesen 2023 tavaszára készülhet el.

Mint a portál írja, az Y-híd szerkezete már teljes egészében elkészült, a dilatációs szerkezeteket szintén beépítették. 2022. május közepén terítették az aszfalt kötőréteget a híd hosszú ágán, a pályalemezre. A hídszerkezet Kisfaludy ágán a támfalak monolit koszorúinak készítése, valamint a hídfő mögötti töltés építése zajlik. A híd – mint legnagyobb projektelem – befejezéséhez az alábbi munkák elvégzése szükséges:

  • az Y-hídon aszfalt kopóréteg terítése,
  • a szalag és gyalogos korlátok elhelyezése,
  • forgalomtechnikai jelzés festési munkái.

További részletek a projektelemek aktuális állapotáról, valamint további fotók a magyarepitok.hu cikkében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek