Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 8,2 milliárdra szerződött a Mr. Oroszországként ismert lobbistával

Megosztás

Még az előző kormányzati ciklusban az azóta megszűnt Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egy 8,2 milliárd forintost szerződést kötött az oroszok egyik jól ismert lobbistájának tartott Klaus Mangolddal – kereste elő az ITM szerződései közül Tompos Márton, a Momentum politikusa.

„6 746 875 HUF/óra Mr. Oroszországnak (…) A vele kötött 8,2 milliárdos tanácsadói szerződés az időszak 152 munkanapjával és 8 órás munkanappal számolva 6 746 875 forintos óradíjat / 53 975 000 forintos napidíjat takar”

– számolta ki Tompos Márton, az azóta megszűnt ITM szerződéséből, hogy mennyit keresett óránként a fél évnél valamivel hosszabb időre – 2021. december 22. és 2022. július 31. közötti időszakra – szóló szerződésből Klaus Mangold. Az ITM még tavaly decemberben szerződött a német üzletemberrel „tanácsadói tevékenység ellátására”, egyezségük pedig pont a napokban, július 31-én jár majd le.

Klaus Mangold neve akkor vált ismertté, mikor kiderült, hogy az ő magángépén érkezett Magyarországra a Günther Oettinger akkori energetikáért felelős uniós biztos, hogy Paks ügyében tárgyaljon a kormánnyal.

via telex.hu

Kapcsolódó cikkek