Miniszteri biztos lett Rácz Zsófia

Megosztás

Nemrég szűnt meg az államtitkári pozíciója, mostantól Navracsics Tibor mellett fog tanácsadóként dolgozni.

2019-ben egy törvénymódosítás segítségével is lett helyettes államtitkár Rácz Zsófia, az új kormányban egy rövid átmeneti időszak után azonban már nem tartotta meg ezt a pozíciót. Viszont nem kerül ki az ifjúságpolitikából: kiderült, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter két évre kinevezte miniszteri biztossá.

Ebben a pozícióban egyebek közt „a területfejlesztési koncepciók megalkotása során a miniszter számára javaslatokat fogalmaz meg annak érdekében, hogy a fejlesztések hozzájáruljanak a fiatalok életminőségének, élethelyzetének javításához, és rendszeresen kapcsolatot tart az érintett érdekképviseleti szervezetekkel, elősegíti a fiatalok sajátos igényeinek fejlesztéspolitikai tervezési folyamatban való érvényesítését, hidat képez a döntéshozók és a helyben élő fiatalok között, megjelenítve a fiatalok szempontjait a területfejlesztési koncepciók kidolgozása során”.

E munkáért helyettes államtitkári fizetést és juttatásokat kap – vagyis jövedelme nem változik a június közepéig érvényeshez képest –, valamint két fős titkárságot.

Forrás: hvg.hu; Fotó: MTI/Vajda János

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek