Ismét egy tiltakozó aktivista ellen vetett be sokkolót a rendőrség

Megosztás

Sokkolót is alkalmazott a rendőrség kedden, amikor Budapest XV. kerületében egy család kilakoltatását próbálta meg megakadályozni A Város Mindenkié (AVM) csoport. Egy olyan aktivistával szemben használták az eszközt, aki a földön ült.

Mérce cikke szerint az AVM aktivistái azután vontak élőláncot az egyedülálló nő és kiskorú fia önkormányzati tulajdonú bérlakásának bejárata elé, hogy meghiúsult minden, a kerület vezetésével folytatott tárgyalás a kilakoltatásuk megakadályozására.

Az AVM-esek a kerület polgármesterét, a Demokratikus Koalíció politikusát, Cserdiné Németh Angélát tették felelőssé a kilakoltatásért, aki szerintük annak ellenére is ragaszkodott ehhez, hogy a lakásban 2015 novembere óta élő család alapítványi támogatásokból egy összegben törleszteni tudná a felhalmozódott tartozását.

A Mérce megkeresésére a XV. kerületi önkormányzat azt közölte, hogy a bérlő, miután 2014-ben pályázaton elnyerte a lakás bérleti jogát, külföldre távozott, hátrahagyva az édesanyját és a féltestvérét, akik többszázezer forintos tartozást halmoztak fel

„és nem voltak hajlandóak sem újabb bérleti szerződést, sem semmiféle megállapodást kötni, holott az önkormányzat minden lehetséges segítséget felajánlott”. Bár szerintük a lakó nem hajlandó semmiben együttműködni, ők – írták – továbbra is igyekeznek segíteni és „támogatni a családot, amennyiben ők ezt a segítséget elfogadják. Azt édesanya saját maga is megerősítette a kerületi családsegítőnek, van hova menniük.”

A lap ugyanakkor azt írja, hogy a család lakhatása nem megoldott, csupán egy éjszakára tudják meghúzni magukat a nő egyik ismerősénél. A kilakoltatott nő végül önként beengedte a hatóságok képviselőit a lakásába.

Kiemelt kép: Mérce

Kapcsolódó cikkek