A hétvégén Avason is elindítják a városrész saját régiségvásárát – a bolhapiacot

Megosztás

Ugyanazt szeretnék tenni, mint amit a hagyományos régiségvásárokon tesznek a belvárosi országrészben, az eseményre szombaton kerül sor. Vajon ebből is hagyomány lesz?

Legalábbis az elv ugyanaz: a régóta őrizgetett tárgyak kacatból értékké válhatnak, ezzel pedig újra hasznosulhatnak. Szombaton az Avasi Közösségi Kávézónál több mint 20 árus települ majd ki portékájával, hogy a számukra már felesleges tárgyak valakinél új funkciót találjanak.

A kávézót működtető Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület szakemberei azért szervezték meg az Avasi bolhapiacot, mert a belvárosi régiségvásárok sikerét látva gondolták: az avasi közösség is vevő lehetne az ötletre – tudta meg a Minap.hu R. Nagy Csillától, az Avasi Közösségi Kávézó koordinátorától.

A meghirdetés utáni történések pedig azt mutatják, hogy a sejtelem megalapozott volt. Az árusító helyek nagyon hamar beteltek, 22 főnél kénytelenek voltak lezárni a jelentkezést a szervezők. Ők az Avasi Közösségi Kávézó elé és magába az épületbe települnek majd ki.

Az egyetlen regisztrációs feltétel – amellett, hogy csakis használt tárgyakkal lehet kitelepülni – az volt, hogy ruhadarabot nem árulhatnak, hiszen a közeljövőben egy azonos elveken alapuló gardróbvásáron erre is lesz lehetőség. „Bármilyen használati, lakberendezési, de mindenképpen használt tárggyal lehet jönni” – mondta R. Nagy Csilla.

Az alternatív régiségvásárt július 23-án szombaton, 10 és 13 óra között bonyolítják le.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek