Így vitték el a rendőrök a Kutyapárt tüntető elnökét és Ferencváros alpolgármesterét – videó

Megosztás

“Kábítószer-gyanús anyagot is találtak Kovácsnál.” Pintér rendőrségénél nem sokáig lesz kecmec. Demonstráció és tüntetés? Ne is gondoljunk ilyenre, az Orbán-rendszer szent és sérthetetlen és tévedhetetlen is. A Kutyapárt elnökét is elcibálták az Erzsébet-hídról, felejtsük el, hogy tüntetgetünk, hát látunk ilyet Oroszországban, Kínában, Észak-Koreában, vagy más, hasonlóan demokratikus jogállamban?

A 444.hu birtokába jutott egy felvétel, ami csütörtök hajnali fél 1 magasságában készült az Erzsébet híd budai hídfőjénél, és amin az látszik, hogy a rendőrök intézkednek Kovács Gergővel, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökével és Döme Zsuzsannával, a Kutyapárt másik ismert politikusával, Ferencváros alpolgármesterével szemben.

A felvételen Kovácsot autóba rakják a rendőrök, Dömét pedig, aki az egyik rendőr szerint zavarja az intézkedést, megbilincselik. (Az egyik hatósági személy eközben többször „drágámnak” szólítja.)

Döme azt kifogásolja, hogy fogdossák, a rendőrök pedig azt, hogy a nő a rendőri intézkedés alatt rúgkapál. Elhangzik az is, hogy „ittas”.

Nem látható az intézkedést kiváltó eset, de szemtanúk szerint a pártelnökkel szemben történt közvetlen előzménye az volt, hogy Kovács a rendőri felszólítás ellenére az úttestre lépett. A tüntető tömeg 22 óra magasságában haladt át az Erzsébet hídon, mielőtt megindult a Karmelita kolostor irányába.

Frissítés: „Ismét szabadlábon” – írták ki csütörtök reggel 9 óra után a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) közösségi oldalára a tömörülés két társelnökének, Kovács Gergelynek és Döme Zsuzsannának a képe mellé. Úgy tűnik tehát, hogy a két politikust elengedték a rendőrök azután, hogy éjjel testi kényszert alkalmazva elvitték őket az Erzsébet hídról, ahová a kata átalakítása elleni tüntetés során érkeztek.

A Hvg megkérdezte a rendőrséget, hogy mi volt a Kovács elleni intézkedés oka. Azt írták: „Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül

néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Egy férfit és egy nőt a szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő az V. Kerületi Rendőrkapitányságra. A férfinál kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott is. Előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a területileg illetékes I. Kerületi Rendőrkapitányágon, majd kutatást tartottak lakásán, ahol további kábítószergyanús anyagot találtak. A nőt is az I. Kerületi Rendőrkapitányságon hallgatták meg szabálysértési eljárás keretében.

Őrizetbe vételre nem került sor, az előállított férfi és nő szabadítása megtörtént” – írták.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek