Tállai: Azért fogadják el 24 óra alatt a KATA-törvényt, mert a házszabály lehetővé teszi

Megosztás

Társasjáték az életünkkel, amiben a szabályokat a Fidesz kénye kedve szerint alakította az elmúlt 12 évben és alakítja a mai napig. Tállai államtitkár úr pedig gyorsan rövidre zárta a minisztereket teljesen nélkülöző parlamentben a katás vitát egy pökhendi, kormánypárti válasszal.

Pár óra alatt zajlott le a vitája a katázást gyakorlatilag ellehetetlenítő törvényjavaslatnak kedd délelőtt a parlamentben. A törvényt hétfőn nyújtotta be a kormány, majd kivételes eljárásban tárgyalták, és délután már jöhet a szavazás róla.

A vita érdemi részén alig voltak benn kormánypárti képviselők, a kormányt pedig egyedül Tállai András államtitkár képviselte. A több órás vita végére elkezdtek megérkezni a fideszes képviselők a közelgő szavazás miatt, de a vitához főleg az ellenzékiek szóltak hozzá. Miután az ellenzéki frakciók 30-30 perces időkerete elfogyott, Tállai kapta meg ismét a lehetőséget, hogy elmondja a zárszavát.

Az államtitkár reagált pár többször felmerült kritikára is a törvénnyel kapcsolatban, például arra a több ellenzéki képviselő által is felvetett kérdésre, hogy miért a terjesztéstől számítva miért 24 óra alatt fogadják el a törvényt, Tállai elmondta, hogy azért, mert a házszabály ezt lehetővé teszi.

Tállai is elismerte, hogy a 450 ezer katásból valószínűleg “tényleg többen lesznek”, akik kikerülnek a kata hatálya alól, de ők adott esetben még akár kedvezőbb adózást is választhatnak maguknak. Valóban? (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek