Hadházy: Orbánék rendszere szép lassan mindenkit elér, nem lehet kimaradni belőle

Megosztás

Azért tehetnek meg Orbánék ebben az országban bármit, amit csak akarnak, mert képtelenek vagyunk összefogni, nem tudunk kiállni egymásért és saját magunkért sem. Pedig látható, hogy egyszerűen nem maradhat ki senki abból, hogy a NER rátegye a kezét a pénzünkre, foglalkozzunk bármivel is. A taxisok nem véletlenül tudják érvényesíteni érdekeiket.

Hadházy Ákos reggel arról írt a Facebookon, hogy látja a kata ellehetetlenítése miatti felháborodást, de azokat az egyébként jószándékú honfitársait is, akik „úgy vannak vele, hogy miért álljanak ki a kisvállalkozók mellett, hiszen ők sem álltak ki annak idején – például – a tanárok mellett”.

„Így működik a Fidesz rendszere, apránként darál be mindenkit, kihasználva a magyar társadalom egyik legrosszabb tulajdonságát, a szolidaritás hiányát. Kezdődött a szolgálati nyugdíjas rendőrökkel és tűzoltókkal, akik még kimentek tüntetni, de aztán egyedül maradtak. Később mások is próbáltak tüntetni, de egyre inkább az lett a tapasztalat, hogy senki nem áll ki az aktuálisan megtámadott csoport mellett, ezért aztán az ellenállás csendben elhalt” – írja Hadházy.

Azt írja:

„Fontos tudni, hogy a rendszer szépen lassan mindenkit elér, nem lehet kimaradni belőle. Ha nem foglalkozik valaki politikával, akkor majd a politika foglalkozik vele. Az is fontos tanulság, hogy a taxisok miért ússzák meg a KATA ellehetetlenítését? Mert több mint 30 éve keményen kiálltak és azóta is az utcára vonulnak időnként az érdekeikért, így a politika a mai napig tart tőlük. Másoktól meg nem tart…”

Bár az ellenzéki képviselő szerint a katás vállalkozók sokan vannak, és jó az érdekérvényesítő képességük, sokkal több az erejük, mint a közmunkásoké vagy napszámosoké, akiknek a „tételes adóját duplájára emelték, visszalökve őket a fekete foglalkoztatás világába”.

De a katások is kisebbség, „szükségük van mások támogatására, ahogy másoknak is fontos lenne, ha a fodrász, az ügyvéd meg a programozó nem csak egy vállrándítással intézné el, amikor őket csinálja ki a rendszer” – írja Hadházy, aki szerint „ha valaha meg akarunk szabadulni a Fidesztől, az csak a társadalom minden rétegének összefogásával lehetséges: ha a mozdonyvezetők kiállnak a pedagógusokért, a pedagógusok a kisvállalkozókért és fordítva”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek