Szabó Rebeka és Tordai Bence lett a Párbeszéd két új társelnöke

Megosztás


A Párbeszéd vasárnapi tisztújító kongresszusán megválasztották a két új társelnököt Szabó Rebeka és Tordai Bence személyében. Az eddigi két társelnök, Karácsony Gergely és Szabó Tímea már korábban jelezte, hogy nem indul újra a tisztségért.

Szabó Rebeka a kongresszus utáni sajtótájékoztatón elmondta: azért dolgoznak, hogy egy zöld Magyarországot építsenek, és hogy a magyarországi zöld mozgalomnak politikai képviseletet adjanak. Foglalkozni akarnak emellett a nők társadalmi problémáival, és kiállnak a cigányság vagy az LMBTQ közösségbe tartozó emberek esélyegyenlőségéért. Hozzátette: a Párbeszéd a felvételét kéri az európai zöld pártcsaládba.

Tordai Bence közölte: zöld Európát, és benne egy zöld Magyarországot akarnak, ahol az emberek tudják, hogy az élelmiszerválság hogyan függ össze a klíma- és ökológiai válsággal, hogy a vidéki Magyarország nyomora hogyan függ össze a földrablással, hogy a népbetegségek hogyan függenek össze a környezetszennyezéssel, vagy az energiaválság hogyan függ össze az elhibázott gazdaság- és külpolitikával. Ezekre akarják ráirányítani a figyelmet, tette hozzá.

via Telex

Kapcsolódó cikkek