További 21 év börtönre ítélték George Floyd gyilkosát

Megosztás

A George Floyd halálát okozó amerikai rendőr újabb 21 év börtönbüntetést kapott az elhalálozott polgári jogainak megsértése miatt.

A 46 éves minnesotai rendőr, Derek Chauvin 2020. május 25-én intézkedés közben majdnem tíz percig térdelt egy bűncselekmény gyanúsítottjának nyakán, Floyd később életét vesztette az erőszakos hatósági beavatkozás következtében.

Ezt követően egyszer már több mint 22 év börtönre ítélték, amelyről mi is beszámoltunk. Most ehhez a büntetéshez kapott további 21 év letöltendő büntetést.

“Nem vagyok elégedett, mert a vádlott nem kapta meg a kiszabható legsúlyosabb büntetést. Ez az ember 9 perc 29 másodpercig térdelt a testvérem nyakán. Most is megmutatta, hogy nincs lelkiismerete. Semmi jelét nem mutatta az együttérzésnek vagy a részvétnek” – nyilatkozta a bírósági döntést követően Philonise Floyd, az elhalálozott testvére.

Chauvin a Floyd-ügy kapcsán kapott korábbi és mostani büntetésének köszönhetően, immár 43 év börtönbüntés előtt áll, nagy valószinűség szerint már soha nem lesz szabadlábon.

Forrás:euronews.com

Kapcsolódó cikkek