Nyáron még biztosan nem állítják helyre a leomlott lillafüredi támfalat, de közel a megoldás

Megosztás

A kora tavasszal leomlott kőfalat ősszel állíthatják helyre az illetékesek.

Még március közepén szakadt le egy hatalmas támfalszakasz a függőkert fősétányára. Személyi sérülés ugyan nem történt, az anyagi kár viszont már akkor is tetemesnek nézett ki. A közvetlen élet- és balesetveszély elhárításáról azonnal intézkedett a katasztrófavédelem. Szalagok és kordonok őrzik azóta is a helyszínt – írja a Minap.hu.

A lillafüredi függőkertet utoljára 2013-ban újították fel. A több mint kétszázmillió forintos beruházás során megújultak a sétányok, javították a támfalakat, funkciókkal töltötték meg a teraszokat, mindemellett WiFi hálózatot, játszóteret, új bejáratot és két új teraszt is kialakítottak.

A teljes költség több mint harmincmillió forintra rúg – az önkormányzat önrésze ebből valamennyivel meghaladja a kilencmilliós összeget. A vis maior keretébe foglalt támogatást már megkérték, az önkormányzat a közgyűlés jóváhagyását követően nyújtotta be pályázatát a Belügyminisztériumhoz. Az elbírálás egy-két hónapot vehet igénybe, majd a kiviteli terv készítéséhez is nekiláthatnak a szakemberek. Időjárás függvénye, hogy még idén őszre vagy jövő tavaszra állítják azt helyre.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek