Két éve szétverték az Indexet, most ugyanazok, Szombathy és Sztankóczy vezetik majd a 168 órát

Megosztás

Valaha független, témafeldolgozásaiban inkább az ellenzék felé húzó, hiteles oldal volt az Index, ám a 2020-as fordulat során a kormánypárti erők teljesen megszállták és elfoglalták a szerkesztőséget, amelynek tagjai tiltakozásul óriási tömegben felmondtak. A 168 óra is valaha “balos” húrokat pengetett, de pár hónapja láthatjuk már a változást. Most megjelentek az Indexet kicsináló arcok az új helyen is.

Trencséni Dávid, a 168 Órát kiadó Telegráf Kft.-t tulajdonló Michaeli, Schwartz & Brit Media hírigazgatója a Media1-nek elárulta:

„A 168 óra hetilap kiadója a mai nappal kinevezte Szombathy Pált a lap főszerkesztőjének, Sztankóczy Andrást főszerkesztő-helyettesnek. Mindketten rutinos, professzionális újságírók – lapkészítők, irányításuk alatt a lap megőrzi eddig megszokott, magas színvonalát, tapasztalatuk és tudásuk pedig hozzájárul, hogy minél szélesebb olvasói körhöz jusson el az újság. Munkájukat a továbbiakban a kiadó hírigazgatójaként segítem.”

Az Index régi szerkesztősége azután távozott (és később megalapította a Telexet), hogy 2020 nyarán Bodolai László odavette maga mellé az Index élére Szombathy Pált meg Sztankóczy Andrást, és kirúgták a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Szombathy lett a főszerkesztő, a helyettese pedig Sztankóczy. Novemberben aztán mindketten távoztak a vaszilysített Indextől. Utólag úgy vélték, hogy a pesszimistáknak lett igazuk. (Media1)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek