A Momentum csatlakozott a Liberális Internacionáléhoz

Megosztás

A Momentum Mozgalom csatlakozott a Liberális Internacionáléhoz – számolt be róla a párt a Facebook oldalán.

Érdekesség, hogy Magyarországról korábban két párt is teljes jogú tagja volt a szervezetnek, ám az egyik megszűnt, a másik pedig meglehetősen drasztikus irányt váltott. Könnyen kitalálhatják az idősebb olvasók, hogy melyik ez a két párt, ami korábban tagságban volt:

1992-től a Fidesz, ami 2000-ben lépett ki Orbán Viktor jobboldali fordulata után. Orbán előtte egyébként a Liberális Internacionálé alelnöke is volt.

1993-tól az SZDSZ, amely egészen 2013-as megszűnéséig az LI tagja maradt.

A liberális politikai pártok nemzetközi szövetségét a második világháború totális diktatúráinak emléke hívta életre. Afrika, Amerika, Ázsia és Európa liberális pártjainak szervezetét összeköti a közös hit az emberi jogok tiszteletében, a szabad és tisztességes választásokban, valamint a többpárti demokrácia létjogosultságában, de ugyanúgy együttműködnek a szabad kereskedelem és a környezeti fenntarthatóság megteremtéséért is.

– írta a sajtóközleményében a Momentum.

A Momentum megfigyelői státuszának jóváhagyásával a magyar párt egy szervezetbe került többek között a tajvani elnök, Tsai Ing-Wen, a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau, és a luxemburgi miniszterelnök, Xavier Bettel pártjával.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek