Most kapcsol csak igazán rá a forróság, 39 fok fölé is mehetünk hétfőn

Megosztás

A péntek este megérkező hidegfront csak átmeneti volt, de a jelenlegi számítások szerint keddtől már jöhet a tartósabb lehűlés, fellélegezhetünk.

A péntek éjszaka érkezett hidegfront fokozatosan feloszlik és ismét szárazabb, afrikai eredetű léghullámok érik el a térséget – mondta el a videóban Csonka Tamás meteorológus. 

Vasárnapra virradó éjjel 12 és 22 Celsius-fok között alakult a hőmérséklet, a Dunántúlon mérhettek alacsonyabb értékeket. Napközben sok napsütés várható, 30 és 36 fok közötti maximumok valószínűek. Keleten fordulhat elő – kis valószínűséggel – zápor, zivatar. Ezzel együtt vasárnap strandidő lesz. Csonka Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az UV-sugárzás a nagyon erős, akár az extrém szintet is elérheti. 

A jelenlegi – a meteorológus elmondása szerint bizonytalan – előrejelzés szerint 38-39 fokos maximumokkal hétfőn várható a tetőzés. Majd kedden záporokkal és zivatarokkal hidegfront érkezik, amely szerdán érheti el az alföldi térséget is. 

Az országos tisztifőorvos jövő hétfő éjfélig hosszabbította meg a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást. (Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Related posts