“Magyarország, amely már csak alig a miénk” – így hagytuk, hogy a Fidesz elfoglalja hazánkat

Megosztás

Megalapozták, majd minden igazán sarkalatos és fontos akaratukat véghezvitték az elmúlt másfél évtizedben. Hazánk már csak nyomokban emlékeztet egy demokratikus jogállamra, de tulajdoni szempontból sem nevezhetjük már a miénknek ezt az országot. Beletörődtünk, aki kapálózik, megjárja. Ez lett Magyarországból 2022-re, de mindig van lejjebb.

A legnagyobb közösségi oldalon találkozhattunk a következő írással, amivel nagyon nehéz vitatkozni.

Földes Péter:

Van egy ország, amelyhez már csak lélekben van közünk. Itt élünk benne, vonatkoznak ránk a törvényei, nyelvét a legtöbben jól beszéljük. Magyarországnak hívják ezt az országot, emelkedettebb hangulatunkban hazának nevezzük.

Alig van vele dolgunk, választott vezetőink eligazítják helyettünk, ami még hátravan. Még kapkodjuk a fejünket, csodálkozunk és felháborodunk, de idővel már azt sem. Beletörődünk, nem kapálózunk. Nyugszik a beteg.

Nincs közünk hozzá, hogy milyen törvényeket hoznak és tartatnak be velünk, nem kérdez erről senki minket. Ha rákérdezünk, azt mondják, hogy mi akartuk.

Mi akartuk, hogy egymás között adják-vegyék a földbirtokokat, kastélyokat, kiadóvállalatokat, szerkesztőségeket. Hogyha valamelyik nagyúrnak kiflire támad kedve, vesz magának egy pékséget, malmot hozzá és szántóföldeket. Ha flekkent enne, bevásárolja magát egy húsüzembe.

Mintha moziban lennénk. Nézzük a filmet, nem tetszik, de még reménykedünk, hogy a végén minden jóra fordul. Hisz ez itt a mi filmünk, a mi pénzünkön forgatták, nekünk.

Van egy ország, amely már csak nevében a miénk. Szeretjük, mert nem tudjuk nem szeretni. Itt születtünk. Vannak helyeink, amelyek kedvesek a számunkra, verseink, amelyeket csak mi értünk igazán és dalaink, amelyeket valamikor együtt énekeltünk, és amelyekről csak mi tudjuk, hogy miért volt jó együtt énekelni.

Választott vezetőink félnek a tudástól, ezért akarnak tudatlan tömegeket látni. A tudatlan ember könnyebben manipulálható, neki könnyebb megmagyarázni, hogy a fekete miért fehér, a kicsi mitől nagy, a rossz miért jó. Van egy ország, ami már csak alig a miénk. Magyarországnak hívják, gondoljunk rá szeretettel!”

A győztes mindent visz – a Fidesz meg is tette

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek