Molnár Áronról is simán hazudott egy nagyot Hoppál Péter – soha semmilyen állami támogatást nem kaptak

Megosztás

A Fidesznél bevált gyakorlat, hogy valami valótlanságot kell állítani egy politikailag nem szimpatikus emberről, aztán a cáfolat már az emberek feléhez sem jut el. Ezúttal a noÁr Mozgalom alapítójáról, Molnár Áronról terjesztette azt Hoppál Péter kulturális államtitkár, hogy állami milliókhoz jutott, valamint anarchista szervezeteket támogat. Teljes valótlanság.

A noÁr soha nem kért és nem is kapott állami támogatást – mondta a Népszavának a nem olyan régen Miskolcon is fellépő Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója. Azt is elmondta, Hoppál Péter állítása valótlan, aminek meg is lesznek a jogi következményei, helyreigazítást fognak kérni, és ha kell, tovább is mennek.

Molnár azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a kulturális államtitkár azt állította a Pesti Srácok videójában, hogy noÁrt az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelentős milliókkal támogatta.

A színész a mozgalom támogatásáról azt mondta, mikroadományokból és civil emberek támogatásaiból tartják fent, illetve az államtól független pályázatokon indulnak. Eddig egyszer nyertünk a Summa Artium Alapítvány jóvoltából – tette hozzá.

Hoppál arról is beszélt a videóban, hogy olyan biztos nem lesz, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot aláírna – utalva a noÁrra. Molnár azt mondta erről, hogy olyan „brutális anarchistákat” támogattak, mint a Tanítanék Mozgalom, a Fridays for future, akik a klíma- és ökológiai katasztrófára hívják fel a figyelmet, vagy az Oltalom Karitatív Egyesület. Magáról a jelzőről azt mondta: „a Fidesz narratívájában a civil szervezetek utcai anarchisták. Legyünk hát azok.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek