Most Ön döntheti el, mire költse Miskolc a pénzét

Megosztás

Rendhagyó kezdeményezés indult el Miskolcon, hiszen Budapesthez hasonlóan, immár nálunk is lehetősége van a város lakóinak közvetlenül beleszólni abba, hogy mire költse a város a költségvetésének egy részét, – ezt Varga Andrea alpolgármester asszony jelentett be Facebook oldalán.

2022-ben a közgyűlés, a város nehéz anyagi helyzete ellenére, elfogadta, hogy 15 millió forint sorsáról közvetlenül a város polgárai döntsenek. Ezt követően meg is kezdődött a program részleteinek kidolgozása és június közepén el is indult a honlap, amelyen keresztül július 31-ig, három kategóriában (Zöldülő Miskolc, Támogató Miskolc, Közös Tereink) nyújthatjuk be ötleteinket. Amennyiben valaki nem online szeretné benyújtani javaslatát, akkor erre a városban található részvételi pontokon is lehetősége van.

Ezt követően a Polgármesteri Hivatal munkatársai egy megvalósíthatósági szűrést végeznek el a beérkezett javaslatokkal kapcsolatban. Végül a szűrésen átsett és gondosan kiválogatott projektekről a város lakói dönthetnek, augusztus közepétől egészen október 15-ig és a legnépszerűbb ötleteket a város megvalósítja.

Amennyiben az innovatív kezdeményezés sikeresnek bizonyul, várhatóan a későbbiekben még nagyobb összeg sorsáról dönthetnek közvetlenül a miskolciak, ezzel biztosítva, hogy a város lakói közösen, együtt alakíthassák Miskolc jövőjét.

Kapcsolódó cikkek