Ongán kikapott a Fidesz által támogatott jelölt

Megosztás

Vasárnap tartották Ongán az időközi polgármester választást, amelyre azért volt szükség, mert a település korábbi vezetője, Madzin Tibor még januárban elhunyt.

A vasárnapi választáson két független jelölt indult, ám Takács Lászlót a Fidesz-KDNP és Koncz Zsófia is támogatta kampányában. A miniszterhelyettes asszony még a választás napján is Takács Lászlóval folytatott közös kampányáról tett közzé bejegyzést a Facebook oldalán. A „független” jelöltnek azonban ez sem volt elég a győzelemhez.

A választáson, a többi tegnap tartott időközihez viszonyítva, kifejezetten magas volt a részvétel, a szavazásra jogosultak közel fele, 43,28% adta le a voksát valamelyik jelöltre.

Az ongai lakosok Dr. Trizsi Zalánnak szavaztak bizalmat, aki a szavazatok 53%-át (837 darab) kapta, a fideszes hátszél ellenére ellenfele csak a szavazatok 47%-át (742 darab) szerezte meg, ezzel Onga megválasztott polgármestere Dr. Trizsi Zalán lett.

Mit tudunk Onga új polgármesteréről?

Trizsi Zalán születése óta Ongán él, általános iskolai tanulmányait is itt végezte, majd a Lévay József Református Gimnáziumban érettségizett, ezt követően pedig a Miskolci Egyetem hallgatója volt. Több felsőfokú végzettséget is szerzett, szociológus, igazgatásszervező, valamint jogász szakon.

Dr. Trizs Zalán

Jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik, korábban dolgozott az Ongai Polgármesteri Hivatalban, az államigazgatásban, mint szociális szakügyintéző, illetve önálló bírósági végrehajtóként is. Ezt követően tért vissza az önkormányzati szférába, jelenleg Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában dolgozik jogi ügyintézőként. 2019-ben már sikert aratott az ongai önkormányzati választáson, hiszen képviselőként szavaztak neki bizalmat a helyiek.

Related posts