Végre újra megcsodálhattuk a retró MVK-járműveket

Megosztás

A világjárvány okán hozott szigorító intézkedések miatt most két év szünet után tárultak fel az MVK kapui.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) régi és új villamosai valamint buszai, de oldtimer autók és motorok is megtekinthetők voltak a vállalat nyílt napján, melyet június 25-én a Múzeumok éjszakája országos programsorozat keretein belül rendeztek meg a közlekedési cég Szondi György utcai telephelyén. 

Ahogyan az ismert, a program a világjárvány miatt két éves szünet után tért vissza. Az MVK vezérigazgatója szerint a hosszú kényszerszünet után igyekeztek még a korábbiaknál is színesebb rendezvényt összeállítani.

– A járvány sajnos a tömegközlekedésre és az ilyen nagyrendezvényekre is negatívan hatott. Úgy látjuk, hogy az embereknek nagyon nagy igénye van kimozdulni, programokon részt venni, ezért nem is volt kérdés, hogy a nyílt napunkat újból megszervezzük – mondta Demeter Péter. 

A programon feltűntek az MVK régi villamosai, az FVV-k (Bengálik), egy SGP (bécsi villamos), de a hóseprő, sőt egy Tátra szerelvény is. Utóbbi, a 209-es pályaszámú cseh matuzsálem hosszú idő után először már nem a miskolci cég flottaszíneiben, hanem az eredeti, piros-fehér gyári színezéssel jelent meg az érdeklődők előtt.

Természetesen nemcsak villamosok, hanem autóbuszok is várták az érdeklődőket. A cég muzeális nosztalgiajárművei mellett egy régi, kék MAN, egy Neoplan és egy CNG MAN busz is várta az érdeklődőket, arról nem is beszélve, hogy fel lehetett szállni a városban szolgálatot teljesítő BYD elektromos tesztbuszra (ehhez hasonló kocsik érkeznek rövidesen Miskolcra), és a Volánbusz három legújabb busza is tiszteletét tette az MVK telephelyén. És akkor a közút és a honvédség járműveiről, valamint a több tucat oldtimer kocsiról és motorról nem beszéltünk.

További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók. (Kép forrása: Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek