Katonai menetoszlopokra számíthatunk hétvégén a magyar utakon

Megosztás

„A Magyar Honvédség 2022. június 24–27. között katonai járművek átcsoportosítását hajtja végre, az adott napokon katonai menetoszlopra kell számítani az ország keleti részének útjain” – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, „mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól”.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthatnak be civilek, ezért a haladást a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják. Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembe vételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, és előre is köszöni a lakosság megértését és türelmét. (MTI)

Kapcsolódó cikkek