Eltanácsolja a honvédség a katonától, aki állapotos nőt próbált megerőszakolni Miskolcon

Megosztás

Megválik a honvédség attól a katonától, aki meg akart erőszakolni egy várandós nőt Miskolcon, írja a 24.hu. A lap megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya azt válaszolta, hogy a katona ellen a Központi Nyomozó Főügyészség büntetőeljárást folytat, jogviszonyának megszüntetését azonnal kezdeményezte az állomány illetékes parancsnoka.

A 35 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy hétfőn délután öt óra körül szexuálisan bántalmazott egy 30 év körüli, terhessége 23. hetében járó nőt Miskolcon. Az esetről részletesen beszámoltak a sajtóközleményben, azt írták, hogy

a 30 év körüli állapotos nő hazafelé tartott a munkahelyéről, leszállt a buszról, majd egy lépcső felé indult, amikor is egy férfi követni kezdte. Amikor megállt a lépcsőn, a férfi mögé lépett, hátulról átölelte, lehúzta a földre, majd fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A nő az erőszak ellenére hangosan segítségért kezdett kiabálni, amire a férfi elkezdte a földön fekvő nőt a lépcső mellett található erdős részre húzni,

„közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse”.

A nő ekkor egy időre nem kiabált, mire a férfi elengedte a nő fejét és száját, majd „arccal a sértett lábai irányába a mellkasára ült, és miután az alsótestét lemeztelenítette, a nemi szervét kezdte fogdosni”. Az állapotos nő eközben próbált folyamatosan ellenállni, és emellett sikerült felhívnia a segélyhívó központot is. A férfi ettől megijedt, abbahagyta az erőszakot, majd elvette a nő telefonját és a táskáját, és elmenekült.

A miskolci rendőrök már másnap elfogták a férfit, aki később a nyomozó ügyészségnek panasszal élt az őrizet elrendelése és a gyanúsítás közlése ellen, tagadta a bűncselekmény elkövetését is. Letartóztatásáról pénteken döntenek. A férfit két évtől akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Kapcsolódó cikkek