Az USA közbelépne, ha az oroszok megtámadnák Litvániát

Megosztás

Ned Price, az Egyesült Államok külügyi szóvivője azt közölte egy sajtótájékoztatón, hogy “betonkeménységű, az elköteleződésünk az Észak-atlanti szerződés ötös cikkelye felé, amely szerint egy támadás a NATO bármely tagállama ellen az összes állam megtámadását jelenti”, amikor újságírók az Oroszország elleni szankciókról kérdezték.

A kérdés előzménye, hogy Litvánia szombat óta nem engedi át az országon a Kalinyingrádba tartó, az Európai Unió által szankcionált termékeket, ami az áruforgalom nagyjából 50 százalékát is jelentheti. Az orosz külügy erre reagálva hétfő délután felszólította Litvániát, hogy azonnali hatállyal törölje el a vasúti áruforgalomra vonatkozó tilalmat, ellenkező esetben Oroszország „fenntartja magának a jogot megtorló lépések megtételére”, hogy ezzel megvédje a nemzeti érdekeit.

Oroszország külügyminisztériuma kedden mindehhez hozzátette: a megtorlás nem pusztán diplomáciai, hanem gyakorlati lesz.

(hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Related posts