Részeg fiatalok betörték egy traktoros ablakát és ütlegelni kezdték Ózdon

Megosztás

Ózd polgámestere, Janiczak Dávid osztotta meg a megrázó történetet, ami majdnem lincseléssel végződött Ózd Center városrészén.

A polgármester információi alapján szombaton 20:40-kor mezőgazdasági munkából tartott haza traktorával az idős centeri lakos, aki egy utcán tartott ballagási buli miatt hangjelzést használva próbálta biztonságba terelni az ott mulatókat. A helyszínen áthaladva, visszapillantva egy eldőlő egyént vett észre, ezért visszatolatott, hogy esetleg ő sodorhatta-e el, vagy csak az ittas állapot miatt dőlt el.

Ekkor az ittas fiatalok a traktorra hátulról felmászva az ott nyitva lévő ablakon keresztül ütlegelni kezdték, majd hozzájuk csatlakozva még többen oldalról is felmásztak, akik az ő oldaluk felöli üvegajtót bezúzva szintén csépelni kezdték az idős traktorvezetőt.

A sofőr gyors lélekjelenlétéről tanúbizonyságot téve egy barátjának még éppen vészjelzést tudott küldeni telefonon, aki szerencsére hamar a helyszínre ért és megállította a lincselést, egyúttal a rendőröket is a helyszínre hívta.

Két elkövetőt előállítottak, az ügy folyamatban van, jelenleg a kihallgatások zajlanak, valamint az ügyészséget is bevonták. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Eddig az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a traktoros valójában nem sodort el senkit, és a támadók nem sérültek meg.

Bízom benne, hogy minden elkövetőt elő fognak állítani, és a törvény a legszigorúbban csap le rájuk, hogy ne maradhasson büntetlenül egy idős dolgos ember bántalmazása!

Az egész ügy felháborító, és a társadalom több problémája is leképeződik rajta keresztül kezdve a felelőtlen, ittas, agresszív mulatók kontra a jó szándékú, becsületes dolgozó, és a rendőrség – nem rajtuk múló – jogszabályok fogságában való nehézkes eljárásával bezárólag, valamint még nem tudjuk mit lép majd az igazság szolgáltatás…

Véleményem szerint a hasonló eseteket sokkal erőteljesebb jogszabályok létrehozásával és a rendőrség megerősítésével, jogköreik bővítésével lehetne elkerülni.

– írta Janiczak a Facebook-oldalán.

Az önkormányzat idén két millió Ft támogatást biztosít a rendőrségnek, hogy túlórákra költve nagyobb közterületi jelenlétet tudjon biztosítani a városban – jegyezte meg az este kapcsán Ózd polgármestere.

Fotó: Janiczak Dávid Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek