Rusvai Miklós elmondta, számít-e nagyobb járványhullámra itthon nyáron vagy ősszel

Megosztás

A szakértő szerint a magas átfertőzöttség miatt legfeljebb hullámocskák lehetnek Magyarországon.

Rusvai Miklóst az InfoRádió kérdezte a járványról. A szakember szerint a koronavírus velünk marad, és az alkalmat lesi, hogy mikor kezdhet újra terjedni, de nyáron igazi nagy hullámokra nem lehet számítani.

“Ez továbbra is igaz, de hullámocskák lehetnek. Viszont vannak olyan országok, ahol ezeket sem akarják elviselni, és igyekeznek megakadályozni a vírus terjedését. Ezt látjuk most többek között Németországban és Olaszországban “

– fogalmazott Rusvai Miklós, hozzátéve, hogy nem pestisről, koleráról vagy fekete himlőről van szó, bizonyos mértékig meg kell tanulnunk együtt élni ezzel a vírussal, és az immunrendszerüknek meg kell tanulni kezelni ezt a vírust.

Rusvai Miklóst azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy mire számít ősszel. A szakértő szerint nem lesz nagyobb magyarországi járvány, mert jobban hisz az átfertőzöttség immunizáló hatásában. Noha az sem ad százszázalékos védettséget, de többet, mint a vakcina önmagában, fogalmazott.

Azt is hozzátette, hogy a negyedik oltás őszi beadását elsősorban a veszélyeztetett csoportok tagjainak, vagyis a krónikus betegeknek és az időseknek javasolja.

via Infostart, Index

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek