Így változhatnak a katás adózás szabályai

Megosztás

Januártól nyúlhat hozzá a kormány az adónemhez, de konkrét döntés még nincs, árulta el Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Milyen elvek mentén szigorítanák a katás adózást és mikortól? – kérdezte a hvg.hu újságírója a pénteki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Gulyás Gergely azt felelte, hogy

  • január 1-jétől nyúlnának hozzá az adónemhez,
  • havi 1,5 millió forintnál húznák meg a határát,

vagyis évi 18 millió forint lenne a küszöbérték, amíg igénybe lehetne venni ezt a típusú adózást. A jelenlegi plafon évi 12 millió forint.

Természetesen ezen kívül is sok dologról esett szó a Kormányinfón. Gulyás a tegnap meghosszabbított árstopok kapcsán elmondta: a kormány is lépéseket akar tenni az infláció letörése érdekében. Ehhez a legjobb az lenne, ha mielőbb béke lenne környezetünkben. A miniszter szerint az árstopok miatt 6 százalékkal alacsonyabb a hazai infláció, mint valójában lenne.

Gulyás azt is elmondta: fogyasztóvédelmi vizsgálat indult a  Ryanairrel szemben. Az extraprofit-különadó áthárítását minden esetben ki kell vizsgálni, és fel kell lépni ellene.

A MINISZTER SZERINT SZOKATLAN, HOGY A LÉGITÁRSASÁG KOCSMAI STÍLUST ENGED MEG MAGÁNAK, AZT JAVASOLJA A MAGYAR UTAZÓKNAK, HOGY AHOL VAN VERSENYTÁRS, MINDENKÉPPEN AZZAL ÉRDEMES UTAZNI.

További részletek a Kormányinfóról az Index tudósításában.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek