Zivatarokat hoz magával a hidegfront

Megosztás

Az ország nyugati felén narancs-, további nagy részén – például Borsodban is – citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

A nap első felében csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, délután aztán hidegfront érkezik északnyugat felől, s az ennek hatására kialakuló zivatarok az Észak-Dunántúlon rendszerbe szerveződhetnek. A zivatarrendszer várhatóan fokozatosan gyengülve halad keleti, délkeleti irányba. Az esti órákra erejükből veszítve átterjednek a zivatarok a Dél-Dunántúlra, a főváros térségére, illetve az ország középső harmadára is.

A hevesebb cellákhoz – kiemelten az Észak-Dunántúlon – viharos, általában óránként 60-90 kilométeres sebességű, de néhol akár 90 km/h feletti kifutószél, jégeső (kb. 2-3 centiméter), kisebb eséllyel felhőszakadás (rövid idő alatt kb. 25-35 milliméter csapadék) társulhat.

Péntekre virradó éjszaka kisebb számban a keleti, északkeleti országrészben is előfordulhatnak még zivatarok. A hőmérséklet délután 27 és 32, késő este 18, 25 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek