Beszámolt a részletekről az egyik majomhimlős magyar ember

Megosztás

Sok emberben ott a félelem, pontosan mivel jár ez a majomhimlő, amiről valószínűleg áprilisig a lakosság óriási hányada nem is hallott. Ahogy annak idején a koronavírusról sem. Most az egyik magyar elmondta, milyen tünetei vannak a majomhimlőtől.

Mostanra hatra emelkedett a bizonyíthatóan majomhimlős esetek száma Magyarországon. Közéjük tartozik az a férfi is, aki a Blikknek mesélt a betegségről, és arról: hogyan érzi most magát.

A cikkben Sándorként hivatkoznak a férfira, de nem ez az igazi neve. Mint mondta, egy berlini nyaralásról tért haza, majd belázasodott. A testhője ugyan 38 fok fölé egyszer sem ment, de az öt napig el sem múlt. Emellett fájt a feje, az izmai, a lágyéki nyirokcsomói pedig begyulladtak.

Eleinte Lyme-kórra gyanakodtam, mert nem sokkal korábban megcsípett egy kullancs, s annak is hasonlóak a tünetei. Aztán az egyik partnerem, akivel odakint testi kapcsolatba kerültem, felhívott, hogy majomhimlős, nézessem meg én is magam”

– mondta a lapnak a férfi. A beteg a harmincas éveit tapossa.

A férfinak később az intim testrészén lett egy nyílt sebe. Elmondása szerint ekkor már majdnem biztos volt benne, hogy ő is elkapta a majomhimlőt. Mivel azonban péntek délután már nem tudta orvos fogadni, hétfőig kellett várnia.

„Közben szombatra a sebem környéke is begyulladt, akkor elég rosszul voltam, de másnapra már sokkal jobban.

Mondhatom, hogy a betegség ötnapos, felívelő szakasza után akkor kezdődött a lefele ívelő”

– mondta.

Sándor később eljutott a bőrgyógyászatra, ahol az orvos három helyről mintát vett, és mindhárom pozitív eredményt hozott. Mivel gyógyszer egyelőre nincs rá, oltóanyag talán júliusban érkezik, az orvos azt tanácsolta neki, hogy kettő-négy hétre izolálja magát, és kerülje, hogy bárkivel is szorosabb kapcsolatba kerüljön.

A páciens megosztotta, hogy a kezén egyetlen kiütés sincs, csak a testén, illetve az arcán „elszórva talán tíz-tizenkettő”. Azt is mondta, hogy a nehezén már túl van, a kiütések pedig nem fájnak, csak enyhén viszketnek. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek