Az elmúlt egy év alatt Miskolcot hagyták el a legtöbben az összes megyeszékhely közül

Megosztás

Sokáig a kisebb falvak, kistelepülések elnéptelenedése volt a jellemző Magyarországon, amivel párhuzamosan a lakosság inkább a városokban igyekezett letelepedni. Az utóbbi években viszont változás állt be ebben a folyamatban: az agglomeráció – a főváros és a nagyvárosok esetében egyaránt – egyre népszerűbbé vált.

A Pénzcentrum megvizsgálta, hogyan csökkent a lakosság az elmúlt tíz, illetve egy év viszonylatában a megyeszékhelyeket illetően, amiből az látszik, hogy Miskolcon továbbra is probléma a tömeges elvándorlás.

Az első grafikonon az látszik, hogy fogyott arányaiban a népesség az elmúlt tíz év során. Itt a harmadik helyen végzett Miskolc, ami mindössze egy százalékkal maradt le a második helyen lévő Szekszárdtól.

A borsodi megyeszékhelyen 8,9 százalékkal laknak most kevesebben, mint tíz éve.

Ez azt jelenti ebben az esetben, hogy míg tíz évvel ezelőtt 70586-an laktak a városban, addig idén már csak 66349-en. Vagyis

közel 5 ezer fővel kevesebben élnek jelenleg a településen, mint 2012-ben.

Ha az elmúlt egy évet nézzük, akkor Miskolc százalék arányosan lemaradt a dobogóról, hiszen “mindössze” 0,8 százalékkal csökkent az ottlakók száma, de a lakosságszám változás tekintetében magasan vezeti a listát.

Miskolc lakossága ugyanis 1 év leforgása alatt 2783 fővel lett kevesebb.

Kapcsolódó cikkek