A kis benzinkutak üzemeltetői remélik, lesz üzemanyag és finanszírozás a benzinárstophoz

Megosztás


Orbán Viktor csütörtökön jelentette be, hogy a kormány október 31-ig meghosszabbítja az élelmiszerár- és benzinárstopot, illetve az év végéig a hitelmoratóriumot és a kamatstopot.

Remélem, lesz még üzemanyag Magyarországon ennek a kiszolgálására

– kommentálta a miniszterelnök árstopok meghosszabbításával kapcsolatos bejelentését Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a hvg.hu portálnak.

Minden attól függ majd, hogy miként alakul az olaj ára a világpiacon, ha stagnál vagy lefele megy, akkor tartható, ha elszáll, akkor tarthatatlan lesz az intézkedés – mondta az elnök, aki figyelmeztetett, a piaci ár esetleges emelkedésével egyre nagyobb lesz a kísértés, hogy a kedvezményes árra nem jogosultak is megpróbáljanak árstopos üzemanyagokhoz jutni, vagyis több lesz visszaélés, amit egyre nehezebb lesz kordában tartani.

A kis benzinkutak számára három dolog fontos – tette még hozzá:

  • legyen elegendő benzin és folyamatos a benzinellátás;
  • legyen fedezetük a működési költségek finanszírozásához;
  • legyenek olyan végrehajtási intézkedések, amelyekkel mind a manuális mind az automata kutaknál be tudják tartani és tartatni a kedvezményes árú tankolással kapcsolatos szabályokat.

Emlékeztetett, hogy működési költségeik finanszírozásához és a kisebb kutak fennmaradásához szükséges bevételek biztosítása érdekében korábban már javasolták a jelenleg literenkénti 20 forintos állami kompenzáció 40 forintosra emelését.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek