Putyin régi barátja lesz a szolnoki fesztivál vendége

Megosztás

Míg egy cseh filmfesztivál épp visszavonta Vlagyimir Putyin régi támogatójától, a nacionalista eszméket valló Emir Kusturicától az életműdíját, addig október 11-16 között ő lesz a szolnoki TiszapArt mozi vendége, és fellép a fesztiválon Kusturica zenekara, a The No Smoking Orchestra is – írja a HVG.

Kusturica korábban írt már alá támogató levelet egy 13 éves lány megerőszakolása miatt elítélt Roman Polanski mellett, jelen volt Putyin harmadik beiktatásán, támogatta, hogy Oroszország elfoglalja a Krím félszigetet, és szólalt meg oroszul az ünnepélyen, amelyen Putyin Barátságért érdemrenddel tüntette ki. Kusturica korábban felszólalt Koszovó függetlensége ellen, és nevezték már ki a boszniai nacionalisták is tanácsadónak. Legutóbb, az Ukrajna elleni orosz invázió forrpontján, a háború hivatalos deklarálása előtt két nappal az orosz hadsereg színházának igazgatójává nevezte ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek