KDNP: Történelmi bűn volt a sorkatonaság megszüntetése a baloldal részéről

Megosztás

Csak nem azt szeretné előkészíteni ezzel a Fidesz-KDNP, hogy ismét visszaállítsák a sorkatonaságot, amit sok-sok évvel ezelőtt a “balliberálisok” megszüntettek? Hogy is van ez a háborús vészhelyzet, kedves kormánypártiak? Ez már nem az első hasonló nyilatkozat Orbán Viktor közelében álló embertől.

Korábban Schmidt Mária írt arról, hogy a kormánynak meg kellene fontolnia az általános hadkötelezettség bevezetését. A Honvédelmi Minisztérium ekkor erre úgy reagált: ez az ő magánvéleménye, ami nem egyezik a kormány álláspontjával.

Arról beszélt a KDNP-s Simicskó István a parlamentben, hogy a Fidesz-kabinetnek kellett helyrehoznia azt a „történelmi bűnt”, amit a baloldal az általános hadkötelezettség felszámolásával „elkövetett”.

Szerinte ez a helyrehozatal azzal történt meg, hogy területvédelmi elven újjászervezték a tartalékos rendszert, elindítottak egy kadétprogramot a fiatalok számára, létrehozták a Honvédelmi Sportszövetséget, a katonák új egyéni felszerelést kaptak és elindult a haderőfejlesztés is, írja az MTI.

A kormány meghozta a felelős döntéseket annak érdekében, hogy az ország kimaradjon a szomszédjában zajló háborúból, de arról is döntött a honvédelmi alap létrehozásával, hogy a Magyar Honvédséget meg kell erősíteni

– mondta. Szerinte jó ütemben haladnak afelé, hogy 2024-re a GDP két százalékát költsék a honvédelemre. A politikus végül azt mondta, meg kell erősíteni a honvédséget, a honvédelmi alap létrehozása pedig szükségszerű.

Korábban Schmidt Mária írt arról, hogy a kormánynak meg kellene fontolnia az általános hadkötelezettség bevezetését. (Rtl.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek