Ez igen! A kormány Brüsszelre fogja, hogy a tanárok fizetésemelése “késik”

Megosztás

Vajon 2014 óta folyamatosan Brüsszel tett keresztbe a Fidesznek és Orbán Viktornak, hogy ne tarthassák be kilenc évvel ezelőtt írásban lefektetett ígéreteiket, amit akkor életpályamodellnek neveztek el? Már egy év múlva sem tartották be és azóta még sokkal rosszabb a helyzet. De mindenért Brüsszel a hibás, a NER beruházásainál mégis tudnak fizetni.

Az Orbán-kormány szerint az Európai Bizottság miatt késik a magyar pedagógusok bérfejlesztése – ez derült ki legalábbis a Népszava szerint a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által kezdeményezett szerdai sztrájkbizottsági egyeztetésen.

Az eseményen a szakszervezetek képviselői Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárral tárgyaltak, utóbbi pedig arra panaszkodott, hogy az Európai Bizottság „akadályozza” a folyamatot azzal, hogy nem fogadja el a kormány által benyújtott projekt-tervezeteket. Minderről Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője osztott meg részleteket a napilappal.

Ezzel mi nem nagyon tudunk mit kezdeni, a pályaelhagyókat ez nem állítja meg és a fiatalok számára sem teszi vonzóbbá a pályát”

– kommentálta a történteket Nagy Erzsébet.

Az egyeztetésen rákérdeztek arra is, hogy a 2023-as költségvetési tervezetben miért nem jelenik meg a korábban megígért, további 10 százalékos bér- vagy pótlékemelés fedezete. A PDSZ ügyvivője szerint Maruzsa válasza erre az volt, hogy azt majd költségvetési tartalékokból fogják finanszírozni.

Nagy Erzsébet elmondása szerint az államtitkártól azt a tájékoztatást kapták, hogy a közeljövőben Pintér Sándor belügyminiszter – aki mostantól a közoktatás irányításáért is felel – szintén találkozni szeretne a PSZ és a PDSZ képviselőivel. (via Hvg)

Ez még a kampányidőszak volt, de mint tudjuk, más az ígéret és más a valóság…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek