Újabb gyanúsított a Völner-Schadl botrányban, az államtitkár viszont nincs a letartóztatottak között

Megosztás

Érdekes dolog ez a jelenlegi magyar kormány, Völner Pál, az ügy egyik legfontosabb (fideszes) szereplője szabadlábon védekezhet azóta is, miközben a legfőbb vádlott, Schadl György jelenleg is a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke. Tudni kell jó oldalon lenni ma Magyarországon.

Újabb gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek, ezzel tizenhatra nőtt az Igazságügyi Minisztérium volt miniszterhelyettese és államtitkára, Völner Pál bukásához vezető, és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar jelenlegi elnökét is magával rántó korrupciós botrány terheltjeinek száma.

A hvg.hu kérdésére az ügyben nyomozó hatóságként eljáró Központi Nyomozó Főügyészség közölte: június 7-i állapot szerint “az ügyben 16 gyanúsított van, akik közül 2 személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban 2022. augusztus 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik”. Arról nem adtak információt, hogy ki a tizenhatodik gyanúsított.

Amikor a hvg.hu nemrég az igazságügyi tárcát továbbra is vezető Varga Judittól után a Völner-ügyről érdeklődött, azt a választ kapta Vargától, hogy szerinte mindenről, így erről az ügyről is véleményt mondtak az emberek a választáson április 3-án, “és ez azt is jelenti, hogy továbbra is megvan a választói felhatalmazás, a bizalom”. Hát akkor kedves Fidesz-szavazók, legyenek boldogok Varga Judit válaszával.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek