Hegedűs Andrea első felszólalásában keményen beolvasott a kormány oktatáspolitikájának

Megosztás


Hegedüs Andrea legelső parlamenti felszólalását egy fricskával kezdte. A miskolci pedagóguskollégái nevében kezdett köszönetet mondani a béremelésért, a létszám növeléséért, a túlterheltség megszüntetéséért. De nem folytatta sokáig, hamar lelőtte a poént: Ezek nem megtörtént esetek, nem történt változás az oktatáspolitikában a sztrájkhullám után sem.

A DK országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a tanárok megélhetési gondjaik vannak, de fájó számukra az is, hogy nem becsülik meg őket eléggé. Az utánpótlás ráadásul nem biztosított, a tanárok túlterheltek. Nem igaz a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, Parragh Lászlónak az állítása sem, aki szerint a pedagógusok délután 4 órakor végeznek, így rengeteg szabadidejük van, ne panaszkodjanak.

Az oktatási kormánystratégia: tragédia. Azt mondják, hogy kiművelt emberfőkre, önálló véleményalkotásra képes emberekre nincs szükség. Gyakorlati tudás nélküli tananyagot próbálnak a diákok fejébe verni az egyentankönyvekből. Részrehajló intézményvezetők, a tankerületek erős központi ellenőrzés végrehajtására vannak programozva. Folytassanak végre érdemleges párbeszédet a tanárokkal, a szakszervezetekkel. A pedagógusok, amikor kiállnak, nem csak magukért teszik mindezt, hanem mindannyiunkért; a gyermekeinkért, az unokáinkért. Jelezni szeretnék, hogy baj van, a vészcsengő folyamatosan szól. Vegyék már észre

– bírálta a kormánypártot Hegedüs Andrea.

Kapcsolódó cikkek