Anyja vette ki az ózdi kocsmai lövöldöző kezéből a gázpisztolyt

Megosztás

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt. Az elkövető ittasan, a kocsmában az élettársával és az anyjával vitatkozott, majd ökölbe szorított kézzel az anyja felé indult, de élettársa visszatartotta, ezután egy gáz-riasztó fegyverrel lövést adott le, amelyet az anyja vett el tőle – írja az Ügyészség honlapja.

A vádirat szerint a vádlott 2021. október elején, délelőtt, Ózdon, egy kocsmában ittas állapotba került. Az élettársával vitatkozott, majd a helyszínre érkezett édesanyjával is szóváltásba került, egyre indulatosabb lett, és ökölbe szorított kézzel az anyja felé indult, azonban az élettársa visszatartotta. A vádlott ekkor a vendéglátó helyiség egyik ablakához lépett, és jobb öklével beleütve, kitörte az üveget.

Az élettársa és az édesanyja megpróbálták lefogni, mire a ruházatából elővett egy gázpisztolyt, amelyet a helyiségben olyan irányban tartott, ahol nem voltak emberek, ekkor az édesanyja a fegyvert tartó jobb kezét a csuklónál megragadta, de a férfi lövést adott le, ezután az anyja kivette a kezéből a pisztolyt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést indítványozott a gáz-riasztó fegyver és a lőszerek elkobzásával.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek