Felgyújtotta nagyszülei perkupai házát a férfi

Megosztás

Ítéletet hirdetett a bíróság annak a férfinak az ügyében, aki 2021. október 25-én felgyújtotta nagyszülei perkupai házát – írja a Miskolci Törvényszék honlapja.

A megállapított tényállás szerint a vádlottat a nagyszülei nevelték fel, akik korábban ígéretet tettek neki arra, hogy a perkupai családi ház majd az ő tulajdonába kerül. A férfi életmódja miatt azonban a nagyszülők meggondolták magukat és elhatározták, hogy az ingatlant eladják.

Ebbe a vádlott nem tudott belenyugodni, ezért előbb egy üzenetben fenyegette meg nagyapját, majd két héttel később, 2021. október 25-én este az ingatlanba annak ablakát betörve bement és másfél liter benzint locsolt szét, majd azt meggyújtotta. Mindezt a szomszédban lakó nagyszülők észlelték, ezért a tüzet rövid időn belül sikerült megfékezni.

A vádlott másnap felhívta nagyapját és felszólította, hogy az ingatlan eladásától álljanak el, különben a házat újból felgyújtja, illetve két családtagját is „elintézi”. Kis idővel később újra telefonált és közölte, ha ő nem élvezheti a javakat, akkor más sem fogja.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság önbíráskodás és rongálás bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott büntetőeljárás hatálya alatt követte el a cselekményt, illetve, hogy a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottak, míg enyhítő körülményként vette figyelembe a sértetti megbocsátást. Az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó cikkek