Szinte teljesen leáll a sürgősségi betegellátás a komlói kórházban is

Megosztás

Pedig hát megmondta tavaly is és idén is az egészségügyért felelős fontos kormányzati ember, hogy a magyar állami egészségügyben a világon semmilyen fennakadás nem tapasztalható. Munkaerő sem hiányzik, minden olajozottan működik. Vagy mégsem mondtak igazat a fideszes vezetők?

Majdnem teljesen leáll a sürgősségi betegellátó ambulancia a komlói kórházban – értesült az ATV Híradó. A belgyógyászati eseteket csak munkaidőben látják el reggel nyolctól fél négyig, az ezen kívüli időszakban Pécsen fogadják a rászorulókat.

A kórház bejáratánál azt írták ki: „ellátási és szervezési okok miatt hétköznap fél négytől hétvégén és ünnepnap egyáltalán nem végez akkut belgyógyászati ellátást az intézmény”. A kórház igazgatósága nem kívánt nyilatkozni.

Barbarics Ildikó, a Komló Összeköt Egyesület frakcióvezetője szerint nincs pénz az orvosok bérére. Komló fideszes polgármestere, Polics József azt mondta: az “önkormányzat 14 településsel közösen, társulási formában, a hét minden napján ebben az időszakban gyermek és felnőtt ügyeleti rendszert működtet”.

Dübörög a gazdaság, a nyugati demokráciák pedig csak a magyar egészségügy után kullognak – mondta nem is olyan régen Orbán Viktor. Mi is így látjuk?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek