A határ közelében hirtelen megugrott a magyar rendszámok lopásainak száma

Megosztás

Várható volt a jelenség, ahogy kiderült, hogy a magyar rendszámos gépjárművek továbbra is az olcsóbb üzemanyagot tankolhatják, ám a külföldieknek innentől ez nem jár. Azonnal meg is indult a trükközés.

Csütörtök óta csak magyar rendszámú és forgalmi engedélyű autók vásárolhatnak benzint hatósági áron, ezt a benzinkutasok a kasszánál, a forgalmival ellenőrzik. A kormányrendelet hatásairól az RTL Híradó készített összefoglalót.

A MOL egyik vezetője szerint már meg is indult a trükközés:

„Mosonmagyaróváron és környékén körülbelül 30 magyar rendszámot loptak el, és szlovák oldalakon már megjelent, hogy lehet vásárolni” – mondta el a Rádió 1-nek Ratatics Péter, aki a fogyasztói szolgáltatásokért felel a MOL-Csoportnál. Ratatics azt mondta, hamis forgalmi engedélyekkel is találkoztak már a kutasok.

A Shell Hungary Zrt. közölte, több millió forintba kerül a kasszák átprogramozása, de úgy gondolják, ez nem fog fennakadást okozni náluk.

A kisebb kutaknál viszont káosz lehet az átállásból, mondta az RTL-nek Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökségi tagja. Az egyik komoly gond elmondása szerint a mezőgazdasági gépek kérdése: eddig tartályokban szállították a kútról az üzemanyagot, amit ezekbe a gépekbe töltöttek, de kérdés, hogy ezt továbbra is megtehetik-e, vagy minden alkalommal oda kell menni a traktorral, hogy közvetlenül abba tankoljanak. Gépész László szerint kérdéseikre hónapok óta próbálnak válaszokat kapni a kormánytól, sikertelenül. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek