A város elesett hőseire emlékeztek Miskolcon

Megosztás

Zászlófelvonás és koszorúzás keretein belül emlékeztek meg Miskolc harcban elesett hőseiről.

Az ünnepség a népkerti Országzászlónál kezdődött ahol katonai tiszteletadás mellett vonták fel a nemzeti színű zászlót – számolt be róla a Minap. Ezt követően koszorút helyezett el az emlékműnél Miskolc város nevében Badány Lajos alpolgármester, de koszorúztak még a megyei kormányhivatal, a Miskolci Egyetem, a Velünk a Város és a Jobbik képviseletében is. 

A megemlékezés ezután a Hősök temetőjében folytatódott, ahol a város, továbbá pártok, civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés virágait, koszorúit Gömöry Árpád sírjánál, a II. világháborús hősök emlékművénél, az I. világháborús emlékműnél. Tiszteletüket tették még a résztvevők a 65-ös gyalogezred emlékművénél, majd a Hadifoglyok kopjafájánál is, és az ’56-os emlékműnél is.

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek